Senaste nyhetsbrevet späckat med info om allt härligt som sker i vår!

They told me I couldn’t,

that’s why I did.
/Okänd

Hur mycket lyssnar du på andras åsikter och tankar om ditt liv? Blir du begränsad av det du får höra? Om det inte fanns några hinder, vem skulle du vilja vara då och vad skulle du göra?
De här frågorna ställer jag mig själv lite då och då. Mest för att jag inte ska fastna i mina egna och andras föreställningar om vad jag kan och inte kan göra.
Det är läskigt att ta de där kliven utanför trygghetszonen, men shit (rent ut sagt) vad jag växer av det.
Jag är också så tacksam över att mina fina kollegor har kastat sig ut och vågat bli egna företagare. Om de inte hade gjort det hade jag idag inte fått ha förmånen att ha väldens bästa jobbarkompisar.
Nu finns möjlighet för dig att ta det där klivet också. 1 juli expanderar vi och får större lokaler. i dagsläget finns två behandlingsrum á ca15 kvm lediga för uthyrning. Läs mer nedan för mer information.

Vi vill hälsa Mi Norin varmt välkommen till oss. Från 1/7 flyttar hon och hennes företag MinosManus in hos oss. Läs mer om Mi nedan. Vi längtar efter att få ha henne på plats på heltid, men fram tills dess har du möjlighet att gå på hennes härliga Chiball-klasser.

Även Isabella Lowentoft är nu på plats hos oss. Hon kommer till en början att erbjuda massage och ortobionomi på fredagar.
Varmt varmt välkomna både Mi och Isabella.

Som ni redan vet åker vi på yogaretreat till Österlen 7-10 juni. Vad ni kanske inte vet är att platserna börjar ta slut. Vill du inte missa denna härliga resa rekommenderar jag att boka en plats redan idag. Bokning sker via bokningssidan (skrolla till 30 april så hittar du information där).

Vi har också nya kursstarter framöver i både gravidyoga och Chiball eller varför inte gå på en lärorik workshop. Du har också möjlighet att prova på Chiball vid ett antal tillfällen. Du som har termins- eller 10-kort hos Nalina – Body, Mind, Soul får nyttja ditt kort även på prova-på Chiball. Bokning sker dock via www.minosmanus.se

Fredagen 23/3 håller Caroline på Hälsopedagogen i samarbete med Växjö zonterapi en lunchföreläsning med massor av pepp för att hitta ditt bästa jag. Platserna är nästan slut så vill du gärna gå är det hög tid att boka nu.

Vi alla ser fram emot att möta er i olika sammanhang framöver.

Värme och kärlek
Nalina och teamet.

———————————————————————————-

62350644-rFmlm

Yogaretreat till Österlen 7-10/6 – 2018

I fyra härliga dagar i juni har du möjlighet att yoga, andas härlig havsluft, äta god mat, umgås med ett härligt gäng och få sköna behandlingar.

När: torsdag – söndag 7-10/6-2018

Var: Bästekille Gårdshotell, Bästekille Piledal 1, Kivik
Pris: 3995kr (1000 kr faktureras i samband med bokning och resterande belopp i april)

I priset ingår: boende (del i rum med 2, 3 eller 4 bäddar. I alla rum finns en dubbelsäng), eftermiddagsfika på ankomstdagen, frukost alla dagar, lunch fre-lör, middag två kvällar. En kväll har du möjlighet att äta god cateringmat på plats (OBS! 300kr tillkommer) alternativt äta på valfritt ställe till självkostnadspris.

Alla yogaklasser ingår i priset.

Du kommer att ha möjlighet att boka behandlingar under dagarna. Behandlingarna ingår ej i priset.

Preliminärt schema:

Torsdag:
13:30-15 eftermiddagsfika och incheckning
16-17 – presentation av lärare och deltagare
17-18:30 – yogaklass
19 – middag

Fredag:
7-9 – yoga
9-10:30 – frukost
11:30-13 –  yoga
13-14 – lunch
17-18 –  yoga
19 – middag
Lördag:
Som fredag
Söndag:
7-9 – yoga
9-10:30– frukost
10:30-12 – avslutning

Notera att schemat är preliminärt och kan komma att ändras.

I bokningen vänligen ange vem du vill dela rum med (om du åker med resesällskap), eventuella allergier etc.

Bokning sker på bokningssidan. Skrolla till 30 april så hittar du retreatet där.
Bokningen är bindande, men ej personlig.

Vi ser fram emot att möta er alla

Varmt välkomna!
/Caroline, Nalina och Christina

———————————————————————

Vill du bli vår nya kollega?

1/7 är våra nya lokaler äntligen klara. Det innebär att vi öppnar upp till lokalen bredvid vår befintliga. Vi får ytterligare en, och större, yogasal samt tre nya behandlingsrum. Mi Norin kommer att hyra ett av de nya rummen. Lokalerna är ljusa, fräscha och nyrenoverade med bra ventilation och utsikt över Sandgärdsgatan.

Nu söker vi dig som vill ingå i vårat team av terapeuter. I dagsläget erbjuder vi följande: massage, zonterapi, reiki healing, ortobionomi samt en mängd olika yogaklasser.
Vi söker en eller flera terapeuter som vill hyra ett behandlingsrum på hel- eller deltid. Vi ser gärna att du kompletterar de behandlingsformer som finns på plats, har varit verksam en tid samt att du innehar egen företagsförsäkring.

För de som hyr behandlingsrum kan det också finnas möjlighet att hyra yogasal så länge som det inte konkurrerar med befintlig verksamhet.

Kontakta mig på nalinaborvander@gmail.com eller 0739-576465 för mer information.
Hoppas att vi ses!

/Nalina

————————————————————————–

Vårens workshops!

11/4 – En workshop om andning 
Yoga och zonterapi i samarbete!

Att andas gör vi automatiskt och tur är det, men visste du att det finns något som kallas för passiv andning, respektive aktiv andning? Att det finns olika kvalité på andningen och att andningen förändras beroende på hur vi mår och vilken sinnesstämning vi har?
Vore det inte då fantastiskt om vi kan påverka andningen för att på så sätt må bättre, ändra vår sinnesstämning och skapa en större känsla av tillfredsställelse.

Den här workshopen fokuserar kring andetagets betydelse. Vad är det egentligen som sker när vi andas och vad händer när vi inte andas så bra? Vi djupdyker ner i våra andetag från flera vinklar.

Efter avslutad workshop hoppas vi att ni lämnar med en större förståelse för andningen och dess betydelse samt många redskap för att utveckla era egna läkande andetag.

När: onsdag 11/4 kl. 17:30 – 20:30
Pris: 450 kr (ni som har termins- och 10-kort får 15% rabatt)
Anmälan är bindande, men ej personlig

15/4 – Workshop om linjering och teknik 
Under 2.5h djupdyker vi i det här med linjering i de olika asanas (positioner).
Vi går igenom de vanligaste asanas och tittar extra på hur vi kan praktisera smart och arbeta med kroppen inte emot den med linjering i fokus.
Utifrån dina förutsättningar går vi igenom grunderna för en fysiskt hållbar yogapraktik och hur du finner känslan av inre linjering för att yoga inifrån ut istället för utifrån in.
Vi kommer att gå igenom hur vi kombinerar styrka och rörlighet för att hitta rätt i positonerna.

När: söndag 15/4 kl. 14:30-17:00
Pris: 450 kr (ni som har termins- och 10-kort får 15% rabatt)
Lärare: Nalina
Anmälan är bindande, men ej personlig

Begränsat antal platser.

27/5 – Workshop om yogiska begrepp, mantran, pranayama 

Jag får ofta frågan om varför vi sjunger OM (AUM), varför vi sjunger mantran och vad de betyder, varför ska vi andas som vi gör under den fysiska praktiken. Vad betyder Namaste och vad ska Savasana vara bra för?

Det kan vara lite omvälvande att ta till sig allt det där när man kanske tänkt att det ”bara” är en fysisk klass man bokat.

I den här workshopen reder vi ut några av dessa begrepp, varför vi använder sanskrit, vad prana är och varför vår prana påverkas under en yogaklass.

Inga förkunskaper krävs.

När: söndag 27/5 kl. 14:30-16:30
Pris: 400 kr (ni som har termins- och 10-kort får 15% rabatt)
Lärare: Nalina
Anmälan är bindande, men ej personlig

Begränsat antal platser.

Välkommen med din anmälan!

Mer information och bokning sker vi bokningssidan.

Varmt välkomna!

                                      ——————————————————————————————————–

Gravidyoga – kursstart 26/4 – 2018!

Om en dryg månad startar vårterminens sista kurs i gravidyoga. Klasserna är anpassade utifrån en gravid kvinnas kropp och dess förändringar. Vi yogar i mjuka flöden och arbetar med både styrka och smidighet på ett skonsamt vis. I yogan är andningen central och genom närvaron i andetaget skapar vi också positiva verktyg inför förlossningen.
Självklart yogar du utifrån dina egna förutsättningar och klassen individanpassas efter behov.

Gravidyogan är ett mycket bra sätt att förbereda sig inför förlossning och föräldraskap.

Vi yogar 7 torsdagar kl.18:30-19:30 (OBS! uppehåll 10/5 och 7/6).

Plats: Nalina – Body, Mind, Soul på Klostergatan 6 (2:a vån) i centrala Växjö.

Pris: 1195:- för alla 7 gånger.

Mer information får du efter anmälan ca 2 veckor före kursstart. Fakturan skickas via mail och ska vara betald några dagar efter det första tillfället.

Avbokning sker senast en vecka innan start. Därefter är anmälan bindande.

Bokning och mer information via bokningsidan.

Välkomna!

—————————————————————————

IMG_9477

Mi Norin driver företaget MinosManus och du hittar hennes hemsida här.
Mi är en etablerad, duktig och omtyckt terapeut som erbjuder klassisk behandlande massage, mjuk beröringsmassage, idrottsmassage och reiki. Vi är så glada över att hon om bara några månader flyttar in hos oss.

Det går fint att redan nu träffa Mi på någon av hennes prova på-klasser i Chiball. Följande datum finns: 5/4, 6/4, 7/4, 14/5 och 17/5. Ni som har 10-kort eller terminskort får använda dem på dessa klasser. Drop-in pris prova på är annars 50kr.
Bokning sker via Mis hemsida www.minosmanus.se

——————————————————————————-

IsabellaIsabella Lowentoft – massage- och ortobionomibehandlingar

Svensk Klassisk Massage
Njut av en djupgående massage som ger dig avslappning och löser upp spänningar i din kropp. Regelbunden massage kan stärka ditt immunförsvar, motverka trötthet och lindra smärta. Efter ett samtal med dig anpassar vi behandlingen helt efter dina behov. 

OrtoBioNomi
OrtoBioNomi betyder läran om den rätta rörelsen och kallas ibland för mjuk kiropraktik. Behandlingen löser upp spänningar och är en behandlingsmetod för olika smärtillstånd och snedställningar i exempelvis nacke och rygg. Jag jobbar med kroppens naturliga läkningsprocess genom att jobba med den rörelse som finns i din kropp och inte emot dem. Behandlingen går ut på att hitta det spänningsfria och smärtfria läget genom att arbeta med mjuka rörelser i ett avslappnat läge.

Tidsbokning sker via isabella.lowentoft@gmail.com eller
076-0181058.
Varmt välkommen,
Isabella

——————————————————————————————

Inspirationsföreläsning  – Att bli sitt bästa jag!
En positiv och inspirerande föreläsning!

Caroline som är Hälsoutvecklare, Cert. Massageterapeut, MediYoga och Mindfulness instruktör vill ge dig en tankeväckare om att du lever ditt liv och ingen annan kan göra det åt dig.
En känsla av att allt är möjligt. Det handlar om att växa inom sig själv och få verktygen att hitta sitt bästa jag.
Under den här lunchföreläsningen vill hon ge dig värdefulla och konkreta medel som du kan ta till och använda dig av direkt efteråt.

Att börja göra små förändringar blir med tiden till ett livsverk och ibland även större än vad du från början tänkt dig.
När du riktar omtanke och kärlek till dig själv sprider du positiv energi även till andra.

Under föreläsningen finns även Christina från Växjö Zonterapi på plats. Hon kommer att berätta om; Vad zonterapi är? Hur gör man? Hur funkar det?

Det handlar om din kropps egen självläkning. Du får tips på zoner som du själv kan behandla för egenvård.
Lättare lunch ingår i föreläsningen.

När: fredag 23/3
Tid: 11:30 – 12:45 (föreläsningen är ca 60 min)
Investering: 250kr
Anmälan: till caroline@hpiv.se eller
vaxjozonterapi@gmail.com (anmäl eventuella allergier när du bokar).
Plats: Nalina – body, mind,soul på Klostergatan 6

Varmt välkomna!

 

Det här inlägget postades i Andning, Gravidyoga, Kloka ord, Massage, Meditation, Pranayama, Tips, Vinyasa, Yinyoga, Yoga, Yogastudio, Zonterapi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>