Klassbeskrivningar

Välkommen att boka klass eller kurs.

 • Lugn nybörjarvinyasa

  Lugn nybörjarvinyasa är en yogaklass som väver samman andning med rörelse till ett dynamiskt flöde mellan olika positioner. Vi arbetar med att mjuka upp hela kroppen, stärka, balansera och skapa en medveten närvaro under klassen. Klassen passar dig som är ny till yoga eller som vill landa tillbaka till basic.

 • Morgonflow

  En mjuk morgonklass som väcker kroppen varsamt. I denna klass jobbar vi i mjuka flöden som väver samman andning med rörelse till ett dynamiskt flöde mellan olika positioner. Vi arbetar med att mjuka upp hela kroppen, stärka, balansera och skapa en medveten närvaro under klassen. Perfekt start på dagen. Passar alla oavsett nivå.

 • Pranayama och meditation

  Pranayama betyder "Expansion av livskraft" och innebär att vi tränar på att andas med hjälp av olika andningstekniker från den klassiska hathayogan. Via en kontrollerad andning ökar nivån av livskraft i kroppen samt förmåga till avslappning. Pranayaman följs av en meditation där vi övar oss på att sitta i tystnad med oss själva. Meditationsteknikerna kan variera från vecka till vecka beroende på hur energin i rummet är vid det specifika tillfället. Vi avslutar med en kort avslappning - Savasana. Passar alla oavsett tidigare erfarenheter.

 • Restorative, nivå 1

  En yogaklass i stillhet där kroppen och sinnet får möjlighet till djup avslappning och återhämtning. Vi stannar i varje position i upp till tio minuter och använder bolster och block för att avlasta kroppen.
  Ta gärna på varmare kläder och strumpor. Passar både van och ny yogi.

 • Vinyasa, nivå 1

  Vinyasa Flow är en yogaklass som väver samman andning med rörelse till ett dynamiskt flöde mellan olika positioner. Vi arbetar med att mjuka upp hela kroppen, stärka, balansera och skapa en medveten närvaro under klassen. Passar både van och ny yogi.

 • Vinyasa, nivå 2

  Vinyasa Flow är en yogaklass som väver samman andning med rörelse till ett dynamiskt flöde mellan olika positioner. Vi arbetar med att mjuka upp hela kroppen, stärka, balansera och skapa en medveten närvaro under klassen. Den här klassen kräver att du är en van yogi. Vi utmanar styrkan, smidigheten och balansen mer.

 • Yin Yoga

  Yin yoga är en lugn och meditativ yogaform där positionerna hålls länge för att komma åt kroppens bindväv och fascia. Det är en mycket terapeutisk form av yoga. På den här klassen får du möjlighet att komma djupare in i positionen, släppa spänningar och öka rörligheten i din kropp genom att mjuka upp kroppens bindväv. Skapar smidighet i din kropp och lugn i ditt sinne. Genom att vila i positionerna och vara i stillhet, får du möjlighet att stanna upp, lyssna och vara i nuet.
  Passar både van och ny yogi.

 • Gravidyoga (kurs)

  Varje termin erbjuder vi flera kurser i gravidyoga. Klasserna är anpassade utifrån en gravid kvinnas kropp och dess förändringar. Vi yogar i mjuka flöden och arbetar med både styrka och smidighet på ett skonsamt vis. I yogan är andningen central och genom närvaro i andetaget skapar vi också positiva verktyg inför förlossningen.
  Självklart yogar du utifrån dina egna förutsättningar och klassen individanpassas efter behov.
  Gravidyogan är ett mycket bra sätt att förbereda sig inför förlossning och föräldraskap.

  Gravidyoga kan man gå på under hela graviditeten, men många väljer att börja i andra eller tredje trimestern. Vid 7 tillfällen á 60 min yogar vi för att hitta närvaro i kropp, anding och sinne.

 • Mamma-bebisyoga (kurs)

  En kurs för dig som nybliven mamma. Styrka, smidighet och balans tränas med asanas (yogaövningar) anpassade för din kropp efter graviditeten. Yogan är för dig som mamma, men på din bebis villkor. Det betyder att vi har ett tillåtande klimat i yogasalen och att klassen anpassas utifrån rådande omständigheter. Bebisen bör inte ha börjat krypa när kursen startar. Det bör ha gått minst två månader sedan förlossningen innan du börjar förutsatt att du haft en naturlig förlossning utan komplikationer.

  Vi yogar vid 6 tillfällen á 45 min.

 • Nybörjaryoga (kurs)

  Är du ny till yoga eller vill landa tillbaka i yogans grunder. Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin i olika former av yoga. Vid 5 tillfällen á 75 min går vi igenom grunderna i många av de klassiska yogapositionerna, utforskar yogaandningen och pratar om vad yoga egentligen är och hur vi anpassar yogan för att passa oss själva, vår kropp och våra förutsättningar.


Nalina

Nalina – Body, Mind, Soul är ett hälsocenter och yogastudio mitt i centrala Växjö.

Klostergatan 6, 352 30 Växjö
info@nalina.se
0739-576465

Bokning

Välkommen att boka yogaklass hos oss. Välj mellan allt från flödande dynamiska vinyasaklasser till lugna yin- eller meditationsklasser. Vi ses på yogamattan!