Skip to main content

Yoga på företag

Låt dina medarbetare inspireras till en hälsosammare livsstil.

Det är lätt att förvandla ett kontorsutrymme, konferenslokal eller mötesrum till en plats för yoga. Genom att flytta bort några stolar, tända några ljus och rulla ut några yogamattor förvandlas arbetsplatsen till en yogasal. Att som anställd få yoga på sin arbetstid kan innebära en bättre arbetsmiljö och öka välbefinnandet hos personalen.

Förutom att yoga minskar stress och värk i nacke, axlar och rygg, verkar det även förebyggande och har många fler positiva effekter till exempel att andningens kapacitet ökar vilket i sin tur leder till en öppnare känsla i bröstet och en lugnare känsla i sinnet. Det kan också skapa en ökad kreativitet och fokus vilket leder till en effektivare arbetsprocess.

Yogan är ett mycket bra sätt att få oss att slappna av. I yogan stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet som hjälper oss att sänka blodtrycket, öka matsmältningen och gör att kroppen utsöndrar oxytocin (lyckohormon). Det gör att vi känner oss glada och lyckliga.

Yoga efter era förutsättningar

Upplägget kan se olika ut. Det går till exempel fint att yoga och meditera sittandes på stolar, utan att byta om. Tiden som investeras kan också variera. 10 min meditation eller 60 min mer fysisk yoga och allt däremellan.

Oavsett om ni har en grupp ovana eller vana yogis eller en blandning så är valmöjligheterna stora och vi hjälper er gärna att hitta ett upplägg som passar just er och era anställda.

Kontakt

Kontakta Nalina – Body, mind, soul för att diskutera en välgörande lösning som passar er.