Skip to main content

Djup avslappning genom Restorative yoga

Sedan en tid tillbaka erbjuder vi på Nalina – Body, mind, soul även klassen Restorative yoga. Restorative är en yogaform som tar fokus på djup avslappning och som är till för att skapa återhämtning inom de fysiska, mentala och själsliga områdena (body, mind, soul).

Restorative är även meditativ och terapeutisk yoga och det är framför allt tiden som man spenderar i de olika positionerna som skiljer sig från många andra återhämtande yogaformer. Vi stannar i sköna och bekväma positioner i upp till tio minuter och till vår hjälp använder vi bolster, filtar och block för att avlasta kroppen.

Genom lång tid i noga utvalda positioner får vi möjlighet att känna oss avslappnade och helt avlastade i vår kropp. Det är då vi tillåter oss att bli bekväma nog för att skapa riktigt djup återhämtning. Det kanske låter enkelt men Restorative kan samtidigt vara en av de mest utmanande och avancerade yogastilerna då den på riktigt låter oss släppa kontrollen för att komma ner i varv.

Klassen passar såväl ny som van yogi. Den genomförs i ditt tempo och efter dina unika förutsättningar. Det är bra att tänka på att ta med lite varmare kläder och strumpor.

Restorative yoga leds av Eva-Karin Norberg

Eva-Karin Norberg

”Yoga betyder närvaro för mig. Mina klasser sammanfattas med orden innerlighet, tydlighet, lekfullhet och teknik. Målet är att deltagarna ska lämna studion lite mer avslappnade i sinnet och lite mjukare i kroppen.”
– Eva Karin Norberg.

På videon här under får du ytterligare en introduktion till vad Restorative yoga är.

Restorative, Yoga