Skip to main content

Vara ledig VS. att jobba

Jag har varit ledig i fyra veckor nu. Det har varit ljuvligt att inte behöva passa tider, få ta långsamma morgnar och få mycket utrymme att umgås med de som står mig allra närmast.

Jag älskar att vara ledig! Men…

…det blir också tydligt att jag nog ändå trivs bäst med rutiner. Under ledigheten har jag utmanats av att strukturen försvunnit. Jag lyckas inte behålla regelbundenheten i min yogapraktik och träning (som är två av mina viktigaste byggstenar för välmående) och utrymmena där jag kan vara bara med mig själv blir färre. Det blir tydligt hur mycket jag behöver dem där stunderna.

De senaste två dagarna har jag befunnit mig på jobbet. Jag har tagit emot massagekunder och samtalsklienter för spända muskler, tankar och funderingar tar inte alltid semester även om det kanske hade varit önskvärt.

Det som gör det extra roligt att jobba några dagar mitt i sommaren är att de som besöker mig är en blandning av trogna, regelbundna kunder samtidigt som nya kunder hittar till mig. Kunder som kanske går till andra samtals- och massageterapeuter i vanliga fall, men som inte erbjuder tider på sommaren. Tack för alla möten de här dagarna!

Jag älskar mitt jobb! Men…

…det kanske är precis det som är grejen. Att vara ledig och kliva ifrån rutiner och vardagens ”måsten” och ”borden” gör att jag får syn på allt det jag uppskattar med mitt jobb och de, faktiskt väldigt sköna, rutiner som det innebär att få gå till jobbet eller skicka barnen till förskolan och skolan. Samtidigt är jag ganska trött på nämnda rutiner när vi börjar närma oss slutet av november och maj.

Så…

Tack för att jag får och kan ha ett jobba som jag älskar.

Tack för att jag får och kan njuta av att vara ledig.

Nu fortsätter jag att njuta av semester i två veckor till innan jag njuter av att börja jobba igen!