Skip to main content

Allt som inte utvecklas avvecklas

Häromdagen fick jag tips om några avsnitt ur podden ”Framgångspodden”. Gästen är Christer Olsson som arbetar som ledarskapscoach, föreläsare och inspiratör. Han säger många klokskaper, men det som fastnade mest är orden ”allt som inte utvecklas avvecklas”. Det klingar an något i mig när jag hör dem. Så har jag, utan att sätta just dem orden på det, oftast känt i mitt företagande. Det är när jag fortsätter att vara nyfiken, fortsätter att vidareutbilda mig, skapar nya samarbeten och utvecklar mitt sätt att arbeta som jag fortsätter att växa och utvecklas yrkesmässigt. Det är också då jag behåller och skapar glädje, kreativitet, flöde och upplever att jag har något att förmedla vidare i mitt yrkesliv.

Under de två år som vi har levt med pandemin har min energi, glädje och utveckling yrkesmässigt stagnerat lite grann. Det har varit nödvändigt att kliva ett par steg tillbaka och åt sidan för att få utrymme till reflektion och verkligen rannsaka mig själv och mitt företagande. Jag har tillåtit mig att välja bort och avveckla vissa delar i min verksamhet som inte längre ger energi och glädje även om det samtidigt är obekvämt att släppa en del av tryggheten. Dock har det varit helt nödvändigt för att skapa utrymme för nya vägar som intuitivt känns lätt och rätt även om det inte finns några garantier. Jag vill välja att vara modig! Anledningen är bland annat för att jag vill ha andra och nya resultat. I podden säger Christer också att för att få nya resultat behöver man också välja nya och andra sätt att göra saker på. Om man gör som man alltid har gjort så får man annars samma resultat som man alltid har fått.

Ett tips från en kär vän om en utbildning till samtalsterapeut, nya efterlängtade samarbeten som börjar mogna fram och ger energi, en del ”gamla” uppdrag och kurser som får vara kvar och plötsligt känner jag stor glädje, förväntan och tillit inför att börja jobba mer till hösten.

När reflekterade du senaste över ditt liv?

Vad ger dig energi och glädje och vad behöver du göra och förändra för att skapa det liv du önskar leva?

Vad väljer du för nya vägar för att skapa dessa nya resultat?

Om du vill ha hjälp och inspiration för att bena ut svaren på någon av ovan frågor så välkomnar jag, under tiden som min utbildning pågår, testklienter i samtalsterapi. Första samtalet är helt gratis och därefter rabatterat pris fram till och med oktober. Kontakta mig på info@nalina.se för mer information och tidsbokning.

samarbeten, samtalsterapi, Utveckling