Skip to main content

F som i Fredag och (lyx)Frukost

Skåres lyxiga frukost!

Vilken vecka det har varit! Så mentalt intensiv med alla digitala lösningar som behövt komma på plats. Den märkliga känslan av att hålla helt digitala klasser utan alla fina deltagare på plats. Funderingar, reflektion och planering för en lite oviss väg framåt. Tydligheten i vissa delar. Som att yogakurserna kommer att utökas och erbjudas på flera sätt än tidigare framöver. Som att oasen som studion innebär för både mig, mina kollegor och våra kunder är viktigare än någonsin och därför behöver få finnas kvar. Som att ha tid att gå långpromenader på dagtid har gjort underverk för kropp och sinne.

Andra delar är inte lika tydliga. Vilka förändringar behöver komma på plats för att verksamheten ska fungera? Vad ger energi och hur vill jag att arbetsdagarna ska se ut framåt om det inte fanns några hinder? Den ofrivilliga pausen från en stor del av det jag vanligtvis arbetar med ger utrymme till att vända och vrida på alla delar.

Tack till min fina vän och kollega Christina (världens bästa zonterapeut för övrigt) som hjälper mig att vända runt på tankemönstren, som ställer utmanande frågor och kommer med klokskaper. Jag växer och utvecklas i vår vänskap. Hon vågar ställa de där frågorna som verkligen skapar utrymme för reflektion. Vad känns roligt och lätt? Vill du verkligen ”det här” eller ”det där”. Frågor som hjälper mig framåt. Tack!

Det är lätt att bli bekväm när man vet vad man har och allt rör sig framåt som det brukar. När tillvaron skakas om kanske det också är på sin plats att utmana det invanda och lyfta blicken för nya utmaningar. Nu väntar jag bara på känslan av flyt och lätthet igen så att jag vet vilken väg jag ska kliva vidare på.

Som en av mina lärare ofta sa: ”Det här kommer också att passera”. Just den här stunden är jag tacksam över att arbetsveckan, med allt det nya som den inneburit, har passerat och att jag får landa in i helgen med ett lugnare sinne.

Trevlig helg!