Skip to main content

Det är lite mycket nu, men det lugnar snart ner sig…

…är ord som jag, utan att vara medveten om det, har sagt mycket och ofta under alldeles för lång tid. Jag är tacksam över att ha fina vänner som vågar säga det till mig. Som vågar visa att de är oroliga och belysa det där som jag själv inte riktigt ville kännas vid. Som kunde se att ”det lugnar ner sig snart” aldrig skulle komma av sig självt.

Det tog lite tid, ganska många år faktiskt, innan jag förstod att det aldrig skulle lugna ner sig. Inte om jag själv inte aktivt såg till att det gjorde det. Samtidigt fanns det en rädsla i att vända tillvaron upp och ned. Vad händer om jag som egen företagare går ner i tid, skapar mer luft för annat, skapar en mer hållbar vardag? För många kan det kanske tänkas självklart att vardagen ska vara hållbar, men trots det träffar jag alldeles för många människor som, liksom jag, har ”lite mycket just nu”. Som egen företagare innebär också minskad arbetstid minskade intäkter vilket på kort sikt kan kännas jobbigt. Samtidigt tror (och hoppas) jag att det på lång sikt ska visa sig vara precis det som behövs för att komma framåt och fortsätta utvecklas.

Den frigjorda tiden har gjort att jag hinner ikapp mig själv. Det har inneburit att jag mitt på en måndag kan gå ut i trädgården (i solskenet dessutom) och skörda en näve morötter. Det har också inneburit att:

  • det finns tid till att skriva och läsa
  • det finns tid för promenader och träning
  • det finns tid för reflektion och återhämtning
  • det finns tid för att skratta
  • det finns tid att bygga nya samarbeten

Listan kan göras hur lång som helst, men kontentan av det hela är att jag under lång tid varit rädd att göra den här förändringen och nu när det är gjort så visar det sig vara en av de bästa investeringarna i mig och företaget.

Våga förändra! Kanske inte allt på en gång, men små förändringar i taget som kan få växa till en större helhet.

/Nalina