Skip to main content

Att vara kär i livet

Häromdagen fick jag frågan om hur jag mår. Jag fick fundera en liten stund för livet har de senaste åren varit fyllt till bredden av både väldigt jobbiga saker, men också helt underbara. Min fina och älskade väns sjukdom och bortgång, mycket jobb och allt vad det innebär, massor massor av kärlek samt två familjer som flyttar in under samma tak och ska lära känna varandra och hitta sitt gemensamma liv.

Mitt i all annat som pågick i livet så slog coronapandemin till och skakade om tillvaron för oss allihop. För egen del blev det flera månader med stor oro över mitt företags vara eller icke vara. Flera månader av tankar och funderingar kring arbetssituationen, vad som fungerar och vad som inte fungerar, vad som ger glädje, energi och lust. Nu i efterhand kan jag se vilken möjlighet jag fick till att faktiskt kasta om en hel del av det som inte längre gynnade, både på och utanför jobbet. Ändra det som tidigare tagit mycket energi och göra utrymme för sådant som ger just glädje, energi och lust.

Den här hösten har varit lugnare. Det finns mer luft i schemat. Det finns en ny glädje och tillfredsställelse, en nygammal känsla av att längta till jobbet. Och en av de bästa sakerna…kreativiteten börjar komma tillbaka. Längtan efter att skapa på olika sätt, både i skrift, med musik och i färg. Dessutom finns tiden till skapandet.

Efter att ha fått fundera den där stunden så kom jag fram till att jag faktiskt mår väldigt bra och att jag känner mig kär i livet just nu. För stunden är balansen uppnådd och jag njuter av att det får vara precis så.

Vad njuter du av?

/Nalina

Comments (2)