Skip to main content

Brusreducerande aktiviteter

När man behöver rensa det ständiga flödet av tankar!

Att ta en paus – så viktigt! Kanske till och med viktigare än någonsin. Med alla de stressreducerande verktyg och redskap jag samlat på mig genom åren så borde jag vara mer än förberedd när marken under fötterna börjar skaka. Ändå märker jag hur tankarna flyger kors och tvärs, hur oron i magen kräver agerande och hur sömnen påverkas. IGEN inser jag att jag inte är fullärd utan hela tiden fortsätter att utvecklas och hela tiden behöver ta ansvar för att stanna upp och hitta stadigheten.

När tiden plötsligt räcker till mycket mer än tidigare så har min nya passion blivit att promenera. Jag går och går och går och någonstans längs vägen rinner oron av och tankarna faller på plats. Nya lösningar och infallsvinklar kommer på löpande band och när det känns som att jag återigen står stadigt så blir det så stilla, både inuti och utanpå. Så många lösningar som hittats på stigarna i skogen.

En extra bonus, som påverkar hela dagen i en positiv riktning, är alla möten på dessa stigar. Så många som, precis som jag, hittar tillflykten i naturen och som möter både den och mig med ett ”hej” och ett leende.

NU ÄR JAG REDO IGEN!